Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

Reempresa, un cas d’èxit. Més de 3.000 reempreses aquest gener del 21.

29/01/2021

El 2021 comença amb força, Reempresa evita el tancament de 3.000 pimes catalanes.

Reempresa i Cecot, que van posar en marxa una iniciativa de compravenda de petites i mitjanes empreses a Catalunya, ha assolit a principis d’aquest mes de gener les 3.000 reempreses d’èxit. I han generat una inversió de més de 138M d’euros evitant la pèrdua de més de 8.200 llocs de treball a Catalunya.

El Centre vol fomentar la transmissió d’empreses i mantenir viu el teixit empresarial. Aquest servei posa en contacte a persones que volen vendre una empresa amb emprenedors i emprenedores disposades a agafar-ne el relleu.

L’èxit d’aquest servei la duen a terme els més de 80 punts d’atenció que Reempresa té a Catalunya i també de la feina de tots els tècnics i tècniques i tots els col·laboradors per tal d’evitar el tancament d’empreses.

Empreses del sector comerç, les més demandades

Segons dades de Reempresa, els negocis més venuts són:

  • Sector del comerç, que representa un 33,6%.
  • Negocis del sector hostaler, que representen el 32.2% del total.
  • Les empreses del sector serveis, representen un 27.1%
  • Seguit de la indústria (5%)
  • La construcció (1.6%).
  • El 0,5% restant, corresponen a negocis del sector agropecuari.

Motius de la venda de negocis

Entre els principals es destaca la jubilació, implica el 30,5% dels casos d’èxit, seguit dels motius personals (12,48%), canvi de professió (12,2%) o per motius de salut, en un 7,7% dels casos.

Perfil de compradors

Un 45% dels emprenedors, estan en situació d’atur. Aquesta eina, doncs, s’ha convertit en un mecanisme perquè persones desocupades puguin autoocupar-se adquirint un negoci que ja funciona i mantenir els llocs de treball que l’empresa ja tenia.

El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Cecot treballen juntament per poder atendre a persones que es troben en aquesta situació laboral.

Preus

Segons Reempresa, el preu mig de venda dels negocis és d’entre 33.887€ en empreses del sector comerç, 34.640€ en negocis de l’hostaleria, 49.000€ en empreses de serveis, 109.300€ en empreses del sector de la construcció i de les reformes i 156.500 en empreses industrials.

Reempresa es consolida com un programa d’oportunitats per a noves persones emprenedores.

Col·laboradors: