Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

La Generalitat de Catalunya posa en marxa la campanya “Si ets professional fes-ho oficial”

22/12/2021

La campanya té com a objectiu impulsar l’acreditació oficial de l’experiència professional o la formació no reconeguda oficialment.

En l’actual context, hi ha un elevat nombre de persones desocupades que no tenen reconegudes les seves competències  i que mitjançant aquest procediment podrien obtenir un certificat que els milloraria el Currículum i les oportunitats de trobar una feina. El nou servei d’Acreditació de competències professionals pot suposar per a millers de persones una bona oportunitat d’aconseguir una acreditació oficial, mitjançant la demostració d’allò que la persona és capaç de fer, a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. El govern de la Generalitat ha habilitat aquest espai web.

Des de l’Ajuntament de Sabadell us oferim un servei d’assessorament especialitzat i personalitzat a tothom que vulgui fer el procediment d’avaluació i acreditació de competències.

El procediment per obtenir la certificació consta de tres frases:

  • Assessorament. Des de l’Agència de Formació i Qualificacions Professionals s’ajudarà a completar l’historial professional i formatiu de la persona interessada.
  • Demostració. S’hauran de demostrar les competències que es volen acreditar.
  • Certificació. Es lliurarà el títol acreditatiu de Certificat Professional o Títol de Formació Professional i es farà una proposta d’itinerari formatiu per si ‘aposta per seguir estudiant.

A les àrees de  desenvolupament local de cada Ajuntament es pot rebre orientació  i suport per a inscriure’s a partir del primer trimestre del 2022. També es pot trobar informació en els Punts informació quin és el servei més proper i orientar el teu itinerari professional.

Beneficis

Podràs certificar oficialment les competències professionals adquirides en el treball mitjançant l’experiència laboral o altres processos no formals d’aprenentatge. Aquesta acreditació habilita a nivell professional per poder treballar i/o possibilita la continuació de la formació, amb la convalidació de la part acreditada.

Per què és important?

Per aconseguir una habilitació que pot ser necessària per exercir determinades ocupacions i/o per continuar amb estudis de formació professional.

Què s’ha de fer?

S’hi pot presentar tothom qui vulgui obtenir una acreditació oficial, sempre que disposi dels requisits d’experiència professional o formació en algun dels sectors que es convoquen.

Cal que obrin la convocatòria per poder presentar-se en aquest procediment Pots mirar la informació aquí.

D’altra banda, en aquest enllaç podràs sol·licitar la informació perquè t’avisin quan obrin el procediment de l’àmbit que t’interessi acreditar. 

Per participar-hi cal emplenar telemàticament la sol·licitud de preinscripció i adjuntar a la mateixa sol·licitud un CV actualitzat (millor amb funcions). 

Quan iniciïs el procediment d’assessorament, ja se’t demanaran la resta de documents necessaris i la documentació justificativa dels requisits de participació.

Més informació

Pots resoldre dubtes aquí.

Col·laboradors: