Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

Jornada de Tests ràpids d’antígens als polígons de Barberà del Vallès

30/12/2020

PIMEC, amb la col·laboració del Consell comarcal del Vallès Occidental i de l’ajuntament del Barberà del Vallès, farà una jornada de cribatge massiu amb testos ràpids d’antígens Covid-19 per tal de facilitar la tornada segura post Nadal a les empreses.

Apropem els cribatges massius de detecció ràpida de Covid-19 als polígons de Barberà del Vallès a través d’unitats mòbils. Estalviem temps, estalviem desplaçaments.

El preu per la realització de cada test s’està valorant però no serà més de 25 euros + IVA.

El preu inclou:

  • Espai mòbil adaptat i extern al a empresa per a la realització del test.
  • Test ràpid d’antígens.
  • Personal sanitari.
  • Gestió i destrucció del rebuig de les proves realitzades.
  • Anàlisi i gestió de resultats (segons protocol establert).
  • Assessorament científic.

Les empreses interessades només han d’omplir el formulari i ens hi posarem en contacte. Les persones que es facin la prova hauran d’omplir i signar una declaració responsable.

Data

12 de gener de 2021 d’11h a 15h.

Pàrquing exterior del Centre de Negocis Nodus Barberà
C/ Mogoda, 1 Pol. Ind. Can Salvatella.

S’observaran estrictament les mesures de prevenció front la Covid-19: Distància de seguretat + Ús obligatori de mascareta + Higiene de mans

Operativa

S’ha de demanar CITA PRÈVIA omplint el formulari de preinscripció, aquí.

A l’hora d’inscriure’s, als treballadors se’ls demanarà nom, cognoms, DNI i telèfon mòbil.

S’atorgaran torns de 36 persones/hora. Cada hora ha de fer-se una cua de 12 persones per carpa.

Molt important mantenir la distància de seguretat. Una vegada la persona s’ha fet la prova, ha d’abandonar l’espai per a evitar aglomeracions i respectar la distància de seguretat.

Si el resultat es positiu, la persona rebrà una trucada al mòbil en el termini més breu possible (30’ aproximadament). La resta de persones rebran, al llarg del dia, un sms a manera de comunicació de resultat negatiu. En el cas que sigui necessari (viatges; visites comercials; etc..) es podrà generar un certificat.

Els treballadors signaran un document de declaració responsable on bàsicament autoritzen a que la seva empresa sigui informada del resultat per part de PIMEC o KWANBARCELONA i es comprometen, en cas que la prova d’antigen tingui un resultat positiu (presència del virus de la Covid-19), a fer-se un PCR de confirmació a través del servei de prevenció que indiqui la seva empresa i a realitzar, amb caràcter immediat i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, el període de quarantena.

En cas que la PCR confirmi el resultat positiu, autoritzen al servei de prevenció que hagi realitzat aquesta prova a posar-ho en coneixement del Departament de Salut.

Prova Diagnòstica: Test ràpid d’antígens

El test ràpid d’antígens del SARS-CoV-2 de Roche és un immunoassaig cromatogràfic ràpid destinat a la detecció qualitativa d’un antigen específic del SARS-CoV-2 present en la nasofaringe humana.

Aquesta prova la realitzen professionals de la salut utilitzant un hisop nasofaringi recollit d’un pacient. Els resultats tenen per objecte ajudar en el diagnòstic primerenc de la infecció per SARS-CoV-2 en pacients que mostren símptomes clínics de SARS-CoV-2 i ajudar en l’examen inicial dels pacients.

La prova té una sensibilitat del 96,52% i una especificitat del 99,68%. Els resultats estan llestos en només 15/30 minuts.

Similar al PCR. Detecta una infecció actual i es realitza a través d’una mostra nasal. Però és més ràpida (10-15’ enfront de 24h) i econòmica (25/35€ enfront de 90/120€). La diferència és que té una mica menys de sensibilitat en asimptomàtics.

Provoca un 3% de falsos negatius i un 0,5% de falsos positius. Els falsos negatius correspondrien a persones amb càrrega molt baixa sense poder de contagi.

Col·laboradors: