Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

El pla de renovació del polígon A (PAE Santa Maria) queda aprovat.

16/10/2020

Se n’ha informat en una sessió organitzada en col·laboració público-privada per l’Ajuntament de Barberà del Vallès i l’Associació d’empresaris del polígon industrial A de Barberà del Vallès (ASEMPIAB) dirigida a les empreses i propietaris/àries del polígon.

La sessió va ser un èxit de participació, amb 34 persones, entre les quals hi havia representants d’un total de 22 empreses ubicades al polígon i de altres entitats com el servei de Teixit productiu de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB, la Junta de conservació dels polígons de Santiga i Can Salvatella i l’UPIC.

La sessió es va desenvolupar amb la benvinguda institucional per part del Sr. Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès, el qual, desprès d’informar sobre les últimes novetats en quant a les mesures front la Covid-19, va explicar els nombrosos projectes impulsats des de l’Ajuntament i amb col·laboració público-privada en els àmbits de la millora d’infraestructures, la simbiosi industrial, la indústria 4.0, la mobilitat sostenible i la transició energètica.

El cap de l’àrea municipal de Territori va presentar el projecte d’obres, que compte amb dues fases, la primera de les quals és d’iniciativa municipal i l’executarà l’empresa municipal SABEMSA, i consistirà en treballs de substitució i reparació de canonades en diferents carrers del polígon, així com la intervenció en el col·lector del carrer Edison

Aquests treballs hauran d’estar finalitzats cap al gener de 2021 i donaran pas a la segona fase de les obres, les quals estan subvencionades pel Pla de modernització de polígons de la Diputació de Barcelona, i que actuaran sobre els àmbits de mobilitat, aparcament, telecomunicacions, enllumenament i xarxes d’energia, amb una inversió total aproximada de 1,9 milió euros.

El projecte ja ha estat aprovat i les següents passes seran la seva publicació en breu, de la qual informarem, i que donarà pas al període d’al·legacions per a les empreses interessades, desprès del qual començarà el període de licitació i adjudicació de les obres.

A continuació, el president d’ASEMPIAB va dirigir-se als assistents per presentar l’Associació, la qual va ser clau per a l’obtenció de la subvenció i que es compromet actuar com intermediària entre ajuntament, empreses constructores i empreses i propietaris/àries del polígon, informant i coordinant per tal de minimitzar els impactes negatius dels treballs un cop comencin.

A propòsit d’aquest compromís, i dintre dels objectius de l’associació, com són créixer i desenvolupar noves actuacions, per l’assoliment dels quals ara es compta a més amb un recurs tècnic, el seu president va convidar a les empreses assistents a unir-se al seu projecte. 

Més informació

Podeu contactar amb la Sra. Mónica Gil, al correu mgil@nodusbarbera.cat o al seu web www.asempiab.com

Col·laboradors: