Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

Cecot posa en marxa un servei per prevenir el tancament de pimes.

13/12/2021

Davant de la greu situació econòmica generada per la COVID-19 a Catalunya, la Cecot de la mà del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya posen en marxa el servei HelpEmpresa per ajudar a les pimes a afrontar reptes clau com ara gestionar una crisi, fer front a la fallida o obtenir una segona oportunitat.

HelpEmpresa pretén ser el servei referent a Catalunya en la prevenció del tancament de petites i mitjanes empreses que es trobin en una situació financera difícil.

Aquest programa pretén donar eines a negocis que s’han vist afectats per aquesta crisi, amb l’objectiu de superar-la i ajudar-los a enfortir-se a través de la metodologia Early Warning Europe. una xarxa d’entitats europees que ha col·laborat en l’establiment de mecanismes d’alerta primerenca a diversos països europeus com Polònia, Itàlia i Grècia, donant suport a 3.500 empreses en situació de crisi entre el 2017 i el 2019. Aquest projecte, així com HelpEmpresa, també posa el focus en els mecanismes de detecció i alerta primerenca amb l’objectiu que les empreses puguin avançar-se a dificultats futures.

HelpEmpresa, que pretén ajudar a les pimes a afrontar reptes clau com ara gestionar una crisi, fer front a una fallida o obtenir una segona oportunitat, compta amb un equip de consultors/es i assessors/es experts en àrees tan diverses com finançament, vendes, transformació digital o gestió econòmica, entre altres, que treballen per donar eines a les empreses que les ajudin a reactivar-se i seguir endavant.

La Cecot, que ja fa unes setmanes que ofereix aquest programa a les seves empreses associades, ha atès a un centenar de negocis de diferents sectors amb necessitats diverses el que referma l’aposta de l’entitat per intensificar l’aplicació de  la metodologia Early Warning entre les empreses catalanes abans d’anar a majors.

Un pla de treball personalitzat a cada empresa

El programa ofereix un pla de treball perquè l’empresari o empresària conegui quins són els àmbits de millora i les possibles solucions que es poden aplicar en el seu negoci.

Els serveis que ofereix HelpEmpresa no tenen cap cost ni per a les persones ni pels seus negocis, ja que qui promou el programa ha rebut cofinançament públic. A més, es garanteix en tot moment una atenció confidencial i empàtica.

L’objectiu principal del projecte és ajudar a les persones empresàries i a les seves empreses en aquest procés complicat per tal de que trobin la manera de sortir del moment difícil en que es troben, i a la societat en general a través de la salvaguarda d’aquestes empreses i els seus llocs de treball.

Per saber-ne més, us podeu inscriure aquí.

Col·laboradors: