Skip to main content

NOTÍCIES

Les últimes Notícies sobre Empresa, Emprenedoria i Comerç.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès evita que 12 comerços tanquin amb REEMPRESA

02/07/2020

El mític quiosc Hernández de Badia del Vallès continuarà obert gràcies al servei d’assessorament Reempresa que ofereix l’Àrea de Promoció Econòmica de Barberà del Vallès.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès evita que 12 comerços de proximitat baixin les persianes i salvaguarda més de 36 llocs de treball amb el servei REEMPRESA

Després de tota una vida dedicada al seu quiosc, el matrimoni Hernández decideix que amb gairebé 70 anys a sobre les espatlles ja és hora de plegar i dedicar-se temps per a tots dos. 

“El negoci ha permès tirar endavant la família, ens ha donat de menjar i hem pagat els estudis dels fills”, explica Juan Antonio Hernández des del seu humil quiosc de barri ubicat al bell mig de Badia. “Ara venem llaminadures als nets dels primers clients”, afegeix la seva dona, Maria Bella Hernández, que amb un to nostàlgic, recorda que el quiosc el van obrir el 1976 i afegeix amb orgull que van ser “de les primeres persones de Badia a obrir un comerç”. 

Els fills han emprès les seves carreres professionals en altres àmbits i no poden fer-se càrrec del quiosc. Raó per la qual els propietaris van recórrer al servei Reempresa que ofereix l’Ajuntament de Barberà del Vallès. 

Des del Centre de Negocis Nodus Barberà, les persones propietàries van rebre assessorament en els tràmits, en la valoració del negoci i en trobar una persona interessada en comprar el negoci. Per altra banda, com que és un servei interconnectat amb altres punts Reempresa de la província de Barcelona, es va poder fer una bona difusió del cas i es va trobar un munt de gent disposada a donar continuïtat al quiosc Hernández. Després d’un procés d’entrevistes es va poder efectuar la compra-venta del negoci. El destí, a vegades es mostra capritxós, i la casuística va voler que el comprador final també s’anomenés Hernández. De manera que Badia del Vallès continuarà tenint el seu Quiosc Hernández obert i arrelat a la vida del barri.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra de la clientela habitual. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució del creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

A Barberà del Vallès hi ha hagut, fins a dia d’avui, un total de 12 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 450.000 euros. Aquestes reempreses d’èxit han permès salvaguardar més de 36 llocs de treball al municipi i al seu entorn. 

Coneixeu el Punt d’Atenció de Reempresa a la nostra ciutat?

El Punt d’Atenció de Reempresa de Barberà del Vallès es troba ubicat al Centre de Negocis Nodus Barberà. 

Des de la seva posada en funcionament, ha assessorat 45 cessions i a la Fundació Barberà Promoció han atès a 89 reemprenedors i reemprenedores disposades a agafar el testimoni d’una empresa que ja està en funcionament. 

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a superar les 2.000, generant una inversió induïda de més de 101 milions d’euros i salvaguardant més de 6.000 llocs de treball.  

Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 31% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6% restant. 

Si teniu una empresa i us interessa trobar a alguna persona que continuï el vostre negoci, o si sou una persona emprenedora que vol donar una nova etapa a un negoci, podeu contactar amb el servei Reempresa de Barberà al  Centre de Negocis Nodus Barberà a nodus@nodusbarbera.cat o al telèfon 93 729 72 72.

Col·laboradors: