Skip to main content

Indústria 4.0, transformació digital de l’empresarial

Codi: E-002

El centre de negocis Nodus Barberà, col·laborant amb altres administracions locals i comptant amb el suport d’administracions supralocals, ofereix suport a la transformació del teixit productiu per tal de que les empreses s’adaptin al nou paradigma econòmic marcat per la quarta revolució industrial. D’entre les accions i serveis de suport a la digitalització i transformació empresarial destaquen:

 • Punt d’informació: s’ofereix informació sobre els diferents programes de suport al desenvolupament de la indústria 4.0.
 • Open Industry: és una comunitat empresarial online que té per objectiu millorar la competitivitat de les empreses apropant les tecnologies que han de permetre la digitalització del sector productiu i la implantació de “Smart Factories”. Les empreses que formen part d’aquesta comunitat virtual poden beneficiar-se de diferents serveis:
  • Fira virtual: fira online en la que les empreses poden tenir el seu estand i mostrar el seus productes.
  • Bones pràctiques: recull de casos d’èxit que poden servir d’exemple per a les empreses.
  • Networking: celebració de jornades de networking, tant presencial com online.
 • NODUS TECH SPACE és un espai de fabricació digital que a través l’experimentació, la transferència de coneixement i la incubació tecnològica aporta innovació disruptiva 4.0  a l’ecosistema industrial; superant així els reptes i les necessitats que planteja la tan necessària digitalització de la producció.
  Per tant, Nodus TECH SPACE és una unitat de transferència tecnològica del talent d’avantguarda cap al teixit industrial. El seu objectiu consisteix en promoure l´adopció de tecnologies disruptives i reforçar el procés de digitalització i adopció de la tecnologia 4.0 en el si de les produccions industrials, a partir de detecció de les necessitats i reptes que plantegen les mateixes empreses. 
  A través de la metodologia pròpia del NODUS TECH SPACE l’empresa pot implementar i  millorar les seves capacitats tecnològiques i innovadores gràcies al suport d’un equip multidisciplinar i la incubació de nous projectes. El Nodus TECH SPACE s’articula a partir de tres àrees:
  • Mitjançant un espai LAB destinat  a l’experimentació, i al tast tecnològic,  on les empreses ( i col·lectius professionals) tenen un coneixement directe i de forma experimental de les noves tecnologies disruptives, en especial de la Realitat Augmentada i Realitat Virtual aplicada a la indústria.
  • Mitjançant un espai Excubator d’assessorament i suport a l’empresa. Nodus TECH SPACE ofereix a l’empresariat eines i estratègies per incorporar la fabricació digital en els processos productius. Les empreses poden treballar les solucions als seus reptes d’indústria 4.0 a través de la metodologia excubator, centrada en la detecció de les necessitats empresarials i la superació dels reptes que es plantegen.
  • Mitjançant un espai de cooworking i d’innovació oberta, que actua d’incubació d´empreses i projectes de tecnologia 4.0 que donen resposta als reptes que s’identifiquen al teixit industrial.
   A través d’aquestes àrees, i amb una metodologia pròpia, Nodus Tech Space actua com a punt de trobada entre els reptes que han de superar les empreses per esdevenir més competitives i preparades davant la 4rta revolució industrial; i el talent d’avantguarda que nodreix l’emprenedoria tecnologia per donar solucions i cobertura a les necessitats del teixit productiu.

Centre de Negocis Nodus Barberà.

Com demanar-ho

Canals

Per mitjans electrònics, per telèfon o de manera presencial.

Qui el pot demanar

Qualsevol persona interessada, física o jurídica, o el seu representant legal.

Requisits previs

Cal complimentar el formulari de registre a la comunitat Open Idustry 4.0. En el cas de voler un estand virtual, cal sol·licitar-ho a través de https://openindustry40.com/.
Per participar al l’espai tecnologic NODUS TECH SPACE, només cal contactar-hi.

Documentació a presentar

No consta.

Termini

En qualsevol moment.

Obligacions econòmiques

El tràmit és gratuït.

Informació Administrativa

Òrgan que resol

No hi ha resolució.

Termini

No hi ha resolució.

Silenci administratiu

No opera.

Vies de reclamació

Les ordinàries del procediment administratiu.

Normativa

 • Llei 14/2013, de 27 de setembre, de recolzament als emprenedors i la seva internacionalització.
 • Llei 11/2013, de 26 de juliol, de mesures de suport a l’emprenedor i d’estímul del creixement i de la creació d’ocupació.

Com contactar

Correu electrònic:
oae@bdv.cat

Telèfon:
+34 93 729 71 71
Extensió 180

Informació d’interès

Els programes d’ens supramunicipals tenen terminis de presentació propis. Pagines web dels programes:

Impresos Associats

Si necessites informació sobre els serveis o tràmits de l’OAE, contacta’ns

Col·laboradors: